Mediatraining voor mensen met cameravrees

Schiet je gezicht in de kramp en lopen de rillingen over je rug bij de gedachte dat je voor de camera een interview moet geven? Wees gerust, je bent echt niet de enige. Toch kan je er in deze tijden van videomarketing en Facebook live nauwelijks meer omheen. Zeker als je je autoriteit wilt onderstrepen in jouw speelveld of op zoek bent naar nieuwe ambassadeurs van jouw merk, visie of idee. Voor iedereen die zich in dit beeld herkent, is deze training van Pauline van Aken, een perfecte match.


Waarom deze training volgen? 
Tijdens deze 2-daagse mediatraining zet Pauline jou stevig in het zadel en leert ze je hoe je je zenuwen de baas blijft. Maar wat ze je vooraal leert, is hoe jij je expertise en autoriteit neerzet terwijl er een camera op je is gericht. Door veel en vaak te oefenen ontdek je je eigen stijl. Je ontdekt je kwaliteiten en bouwt daarop voort. Bovendien reikt Pauline je een reeks technieken aan, waarmee je op een soepele manier je publiek kan boeien. Het doel is dat jij je na de training vrij voelt voor de camera en jezelf zo presenteert, dat je eigenwaarde, zelfvertrouwen en kracht uitstraalt.

Programma 
Beide dagen werk je samen met Pauline aan de mentale, fysieke en emotionele aspecten die een rol spelen bij het omgaan met de camera en eventueel ook met de pers. Je besteedt veel aandacht aan de opbouw van je verhaal, je adem, lichaamstaal, stem en overige presentatievaardigheden. Aan het einde van de training ga je naar huis met een videoblog waar je trots op bent.


Resultaat van de training

  • Je kunt je boodschap persoonlijk, boeiend, natuurlijk en ontspannen presenteren.
  • Je hebt je verbale presentatievaardigheden verbeterd (taal, tempo, articulatie, spraak en stemgebruik).
  • Je hebt je non-verbale presentatievaardigheden verbeterd (adem, lichaamstaal, mimiek en het oogcontact met de camera en publiek).
  • Je kunt anticiperen en improviseren.
  • Je hebt geoefend met interviewtechnieken en omgang met de media en de pers.
  • Je weet hoe je je verhaal moet voorbereiden.

 

Programma
Beide dagen werk je samen met Pauline aan de mentale, fysieke en emotionele aspecten die een rol spelen bij het omgaan met de camera en eventueel ook met de pers. Je besteedt veel aandacht aan de opbouw van je verhaal, je adem, lichaamstaal, stem en presentatievaardigheden. Aan het einde van de training ga je naar huis met een videoblog waar je trots op bent.

 

Voor wie hebben we deze cursus ontwikkeld?
Iedereen die zijn autoriteit en expertise wil bevestigen via de pers en videomarketing, maar daarvoor eerst zijn cameravrees moet overwinnen.

 

Instapniveau
Voor deze training is geen specifieke kennis of ervaring vereist.