Pressure Cooker Concepting

Leer in één dag razendsnel concepten verzinnen om een idee, een visie, een dienst of product te pitchen bij je opdrachtgever. Een concept dat je (merk)verhaal helder maakt en waarmee je bestaansrecht claimt in je markt. De training Pressure Cooker Concepting is een bootcamp voor creatieve geesten. En vaak een grote verrassing voor mensen die zichzelf eigenlijk helemaal niet zo creatief vinden. 

Reclamemakers weten het allang: concepten geven je merk, propositie en communicatie meerwaarde. Voor copywriters en contentmakers is dit concept de springplank, de paraplu en backbone voor al hun stories in tekst, beeld en video. Steeds vaker vragen opdrachtgevers hun creatieve teams om in korte tijd een goed concept op te leveren. Omdat de markt dit van ze verlangt, maar ook om de creatieve lenigheid van bureaus te testen.  

 

Waarom deze cursus volgen en wat leer je?
Deze training heeft vaart. In één dag leer je hoe je als een echte conceptontwikkelaar out-of-the-box denkt. Je traint en ontwikkelt je creatieve geest en wordt gestimuleerd om buiten de gebaande paden te lopen. Je oefent in snel ideeën verzinnen en in het verder uitbouwen van deze ideeën. Je leert in korte tijd scherpe proposities te bepalen en korte briefings op te stellen.

 

Programma  - Pressure Cooker Concepting
In deze training draait het om doen. We starten met de basis: het in kaart brengen van de briefing met propositie, doelgroep en bewijs van je claim. Vervolgens doorlopen we verschillende creatieve denkstappen en technieken. Uit de oogst aan ideeën leer je die concepten te kiezen die kansrijk zijn.  Deze ideeën slijpen we fijn, waarna je ze aan de groep pitcht. De feedback en interactie helpt je de concepten verder te verrijken. Tot slot maken we een actieplan om  alles wat je hebt geleerd, ook in te zetten in je dagelijkse praktijk.

 

Voor wie hebben we deze curus ontwikkeld?

  • Marketeers
  • Contentmarketeers
  • Product managers
  • Brand managers
  • Strategen
  • Communicatiemanagers
  • Redacteuren


Instapniveau
Deze training is leerzaam en inspirerend voor iedereen die zijn of haar creatieve geest verder wil ontwikkelen. En voor teams die hun leuke ideeën in korte tijd om wil leren zetten in een goed doordacht concept.