Opleiding tot Schrijftrainer | Nieuw

De mooiste beloning voor een schrijftrainer? Dat zijn deelnemers die zichzelf en hun lezers verbazen. Tekstschrijvers die het zelfvertrouwen hebben om hun talent zo in te zetten, dat de teksten die zij schrijven lezers (online en offline) raken en in beweging brengen.

Hoe je dat voor elkaar krijgt?
Door een keigoede training te ontwerpen en te geven die aansluit bij de wensen, de ambitie en de leerstijlen van de deelnemers. Of je nu in-company trainingen wilt verzorgen of trainingen met open inschrijving, de opleiding Schrijftrainer helpt jouw om je trainingstalent te de ruimte te geven en jezelf te ontwikkelen tot een inspirerende en resultaatgerichte schrijftrainer.  

De opleiding Schrijftrainer commerciele content
Deze leerroute bestaat uit 8 hele dagen waarin je je ontwikkelt tot allround schrijftrainer van wervende teksten of in andere woorden content die jouw klanten helpt hun doelen te realiseren. Trainer is Dolf Weverink, een schrijftrainer en copycoach met veel ervaring als schrijver, coach en als trainer. Een onvermoeibare optimist bovendien die gelooft in de energie en verbeeldingskracht van de deelnemers aan zijn trainingen. Als je daar je eigen ambitie en energie bij optelt, weet je zeker dat je een geweldige schrijftrainer wordt. 

Programma en leerroute

Dag 1  Jouw competenties en ambities
Kennismaking met de andere deelnemers, met je ambities en je competenties. De kleuren van het trainen komen bod: instrueren, inspireren, coachen, modereren. Plus effectieve manieren om een training te openen, opdrachten te geven, feedbackrondes te begeleiden, deelnemers te activeren en te inspireren. 

Dag 2  Een schrijftraining ontwerpen
Je achterhaalt de vraag achter de opleidingsvraag en vertaalt die in realistische trainingsdoelen. Je leert een programma zo in te richten, dat de onderdelen ervan de doelen helpen realiseren. Tijdens deze dag werk je in wisselende samenstellingen aan een training die jij gaat geven.

Dag 3  Een dag vol met schrijftechniek
Van de meest gemaakte fouten in zakelijke en commerciële teksten, via stijl en grammatica naar trainingstechnieken die je afstemt op de leerstijlen van de deelnemers. Voor een stevige basis in je trainingspraktijk.

Dag 4  Showtime!
Deelnemers verzorgen een (deel van) een training die zij zelf hebben ontworpen. Je collega's zijn geïnteresseerde deelnemers maar je krijgt ook te maken met de dwarsligger, de betweter, de snurker, de eter, de deelnemer-die-even-iets-anders-aan-het-doen-is-maar-ga-gerust-verder en de aandachtvrager. Leerzaam om te doen én te ervaren, want je leert vandaag vooral veel door feedback te geven en te ontvangen.

Dag 5  De vloer op
Je geeft er 2, aan 2 verschillende groepen. Deelnemers kunnen collega's zijn, of mensen die zich inschrijven voor jouw training. Wij kunnen je helpen met het organiseren ervan. Belangrijk is dat je een filmverslag en een reflectieverslag maakt van beide trainingen.

Dag 6  Leren van en met elkaar
Alle deelnemers presenteren de korte versie van hun film- en reflectieverslag. Deze sessie staat in het teken van intervisie tussen jou, de deelnemers en de trainer.

Dag 7  Leerpsychologie in de praktijk
Een externe spreker behandelt de belangrijkste elementen uit de leerpsychologie en hoe je daar je voordeel mee kunt doen in de praktijk. Vervolgens vertelt een human resource specialist hoe organisaties training, coaching en opleiding zien als instrumenten die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers verhogen. De middag is weer gewijd aan oefeningen om trainingstechnieken nog beter onder de knie te krijgen, zodat je goed voorbereid de praktijk in gaat.

Dag 8  Terugkomdag na 3 maanden
Je hebt tussen het afronden van de opleiding en de terugkomdag een aantal trainingen gegeven. Je presenteert een kort filmverslag en bespreekt jouw ervaringen met de groep. Na deze leerzame dag vol intervisie en peer reviews ontvang je je Schrijftrainer-certificaat.

Instapniveau
Voordat je aan deze training start, heb je de training voor Schrijfcoach afgerond. Trainer Dolf Weverink heeft met elke deelnemer vooraf een kort gesprek over zijn of haar ambities. 

Deze cursus hebben we speciaal ontwikkeld voor:
Schrijfcoaches: redacteuren, tekstschrijvers, content- en communicatiespecialisten die de Schrijfcoach-opleiding hebben voltooid en nu hun expertise en kennis ook met groepen willen delen.